Απεριτίφ Sandeman Ruby Porto. To 17o αιώνα, κάποιοι Βρετανοί έμποροι, για να συντηρήσουν το πορτογαλικό κρασί που μετέφεραν στην Βρετανία, του πρόσθεσαν μια ποσότητα από απόσταγμα σταφυλιού. Και έτσι, κατά τύχη, γεννήθηκε το porto. Στο Sandeman Ruby όμως, ένα πραγματικά κορυφαίο porto παγκόσμιας αναγνώρισης, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Απο το 1790, οι καλύτερες τοπικές ποικιλίες σταφυλιών αναμιγνύονται και παλαιώνονται για τουλάχιστον τρία χρόνια σε δρύινα βαρέλια, ώστε να προκύψει ένα πόρτο βαθυκόκκινο, φρουτώδες και φρέσκο. Συνοδεύει εξαιρετικά επιδόρπιο και τυρί, αλλά το απολαμβάνει κανείς ακόμα καλύτερα σκέτο, με πάγο ή σε παγωμένο σφηνάκι. Θα το αναγνωρίσετε σίγουρα απο τη μυστηριώδη σκιά του Don στο μπουκάλι, με τη χαρακτηριστική κάπα και το ισπανικό καπέλο. Εϊναι το δεύτερο πιο αναγνωρίσιμο σύμβολο του Sandeman, μετά την ποιότητα του.