Το κρασί είναι οινοπνευματώδες ποτό προϊόν της ζύμωσης των σταφυλιών ή του χυμού τους. Το κρασί υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, με τους ιστορικούς να μιλούν για τα παλαιότερα οινοποιεία στη Μέση Ανατολή και στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, οι Γάλλοι άρχισαν να αντιγράφουν τη διαδικασία παραγωγής κρασιού, γι’ αυτό και σήμερα παίρνουν τα εύσημα της ανακάλυψής του. Τόσο τα λευκά, όσο και τα κόκκινα σταφύλια δίνουν τον ίδιο, καθαρό χυμό. Η κόκκινη φλούδα είναι αυτή που δίνει το κόκκινο χρώμα στο κρασί, η οποία είναι πλούσια σε ανθοκυανίνες. Τα λευκά, ροζέ και κόκκινα κρασιά πρέπει να σερβίρονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Η θερμοκρασία για τα λευκά και ροζέ κρασιά είναι 7-12 βαθμοί, ενώ αν το λευκό κρασί είναι πιο γεμάτο, οι βαθμοί φτάνουν τους 12-15. Το κόκκινο κρασί, από την άλλη, πρέπει να βρίσκεται σε θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή 15-18 βαθμούς.