Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+




Τίτλος άρθρου: Μακεδονικό Τσίπουρο Με Γλυκάνισο 500ml, Τσάνταλη



Μακεδονικό Τσίπουρο Με Γλυκάνισο 500ml, Τσάνταλη


Λεζάντα φωτογραφίας: 



Κυρίως κείμενο άρθρου: 

Μακεδονικό Τσίπουρο Με Γλυκάνισο

Το Μακεδονικό Τσίπουρο Τσάνταλη, δημιουργείται στο αποσταγματοποιείο Τσάνταλη στον Άγιο Παύλο Χαλκιδικής.

Τσίπουρα: Ζυμωμένα στέμφυλα από τις ευγενικές λευκές ποικιλίες, που μας δίνουν το Μακεδονικό Τοπικό Οίνο.

Αρωματικά φυτά: Μάραθος (Μακεδονικός γλυκάνισος)

Μυστικά της ποιότητας: Η αυστηρή επιλογή σταφυλιών των οινοποιήσιμων ποικιλιών που καλλιεργούνται στο Μακεδονικό αμπελώνα.

Η προσεγμένη οινοποίηση των σταφυλιών και η άμεση απόσταξη των τσίπουρων.

Οι δύο πολλαπλές αποστάξεις.

Η επιλογή μόνο της καρδιάς της απόσταξης, του μεσαίου δηλαδή μέρους του αποστάγματος που συγκεντρώνει τα πιο γευστικά συστατικά.

Περιγραφή: Με την προσθήκη νερού δίνει ένα όμορφο πλούσιο γαλάκτωμα, δείγμα φινέτσας και σεβασμού στην απόλαυση. Αρωματική αρμονία Μακεδονικού γλυκάνισου (Μάραθου), των ποικιλιακών αρωμάτων των χρησιμοποιούμενων ποικιλιών σταφυλιών και των αρωμάτων που δημιουργούνται κατά την διάρκεια της προσεγμένης απόσταξης.

Προτάσεις σερβιρίσματος: Πίνεται σκέτο, με παγάκια ή παγωμένο νερό. Συνοδεύει τις απλές αλλά και τις έντονες γεύσεις με ιδιαίτερη προτίμηση στους αλμυρούς και ξιδάτους μεζέδες, τα θαλασσινά, τα τουρσιά και τα παστά ψάρια.