Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+




Τίτλος άρθρου: Κτήμα Γαίας - Ερυθρός 750ml



Κτήμα Γαίας - Ερυθρός 750ml


Λεζάντα φωτογραφίας: 



Κυρίως κείμενο άρθρου: 

Κρασί Κτήμα Γαίας Ερυθρός. H δημιουργία του κρασιού Κτήμα Γαίας ξεκινά από τον τρόπο που καλλιεργούμε τον ιδιόκτητο αμπελώνα μας στο ημιορεινό Κούτσι της Νεμέας. Έχοντας σαν στόχο ένα σπάνιο κρασί βαθύτατης παλαίωσης, καθοδηγούμε τον αμπελώνα μας, έτσι ώστε να συμπυκνώσει όλες του τις ουσίες σε ένα πολύ μικρό αριθμό σταφυλιών. H οινοποίηση γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσει, το ήδη πυκνό σε ουσίες σταφύλι, να εκφραστεί στο κρασί με τον πιο απόλυτο και ολοκληρωμένο τρόπο. H πολύ μακρά μεταζυμωτική εκχύλιση είναι το σημείο κλειδί της πρώτης φάσης της οινοποίησης. Στη συνέχεια, το νέο κρασί ωριμάζει για 12 τουλάχιστον μήνες μέσα σε καινούργια δρύινα γαλλικά βαρέλια των 225lt. Το δάσος προέλευσης του ξύλου, ο βαθμός καψίματός του, ο τρόπος κοπής του και άλλες μικρές λεπτομέρειες έχουν εξεταστεί και επιλεγεί έτσι ώστε να έχουμε τελικά ένα κρασί με ιδιαίτερα σύνθετη προσωπικότητα. Στη συνέχεια, το Κτήμα Γαίας εμφιαλώνεται χωρίς να μεσολαβήσει καμία απολύτως κατεργασία, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτό να διαφυλάξουμε, στο μέγιστο δυνατό βαθμό, τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του κρασιού μας. Ένα ιδιαίτερα βαθύ ερυθροϊώδες χρώμα συνοδεύεται από αρώματα μεγάλης έντασης, καθαρότητας και πολυπλοκότητας με συνιστώσες από φρούτο, ξύλο, βανίλια και γαρύφαλλο. Η λιπαρότητα, ο όγκος, το σώμα, η δομή και η γευστική διάρκεια συμπληρώνουν το γευστικό καμβά της ασυνήθιστης αυτής Νεμέας. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα κρασί πολύ βαθιάς παλαίωσης. Πιστεύουμε ότι σε ιδανικές συνθήκες διατήρησης, σε θερμοκρασία που ποτέ δεν θα ξεπεράσει τους 12ο-14οC, το Κτήμα Γαίας θα συνεχίσει να εξελίσσεται προς μία ακόμα πολυπλοκότερη μορφή, για την επόμενη εικοσαετία. Θυμηθείτε να περάσετε το Κτήμα Γαίας σε μία φαρδιά καράφα (decanting) τουλάχιστον μισή ώρα πριν το απολαύσετε. Η νέα διάσταση που θα αναδυθεί μπροστά σας, θα σας ενθουσιάσει.