Τίτλος άρθρου: Εισαγωγής Μπύρες
Κυρίως κείμενο άρθρου:
Erdinger Dunkel
Tο ζυθοποιείο Erdinger εγκαινίασε την παραγωγή μπύρας αφιλτράριστης από κριθάρι το 1886. Σήμερα αποτελεί έναν από τους βασικούς leader στη βιομηχανία της μπύρας που παράγουν μπύρες Weiss. Η παραγωγή του αγγίζει τα 1,45 εκατομμύρια εκατόλιτρα, απασχολεί περίπου 400 υπαλλήλους και εξάγει σχεδόν σε όλο τον κόσμο. Τόσο η σκούρα Erdinger όσο και η ανοιχτή είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες παγκοσμίως και αποτελούν πρότυπο για την δημιουργία μπυρών τέτοιου τύπου.
Erdinger Weiss Beer
Μπίρα από την καρδιά της Βαυαρίας. Παράγεται με τον αυστηρό γερμανικό τρόπο περί αγνότητας των υλικών του 1516 και αποτελεί σήμερα συνώνυμο της Weiss μπίρας. Δεν παστεριώνεται, ενώ η επαναζύμωση στη φιάλη την κάνει ιδιαίτερα αναζωογονητική. Έχει φρουτώδη, ξηρή, καθαρή γεύση, πικάντικη επίγευση και άρωμα φρούτων και μαγιάς.
Sol Beer Mexican
Με το απαλό άρωμα λυκίσκου αλλά και τη δροσιστική γεύση της που συνδυάζεται ιδανικά με λεμόνι, η SOL είναι η απόλυτη επιλογή μπίρας για τις ζεστές μέρες και νύχτες. Η SOL παράχθηκε για πρώτη φορά το 1899 σε ένα μικρό ζυθοποιείο του Mexico City . Ο Γερμανός ζυθοποιός της παρατήρησε μια ακτίδα ήλιου να αντανακλάται στο δοχείο ζυθοποίησης και έτσι εμπνεύστηκε το όνομά της που σημαίνει ήλιος! Ο ήλιος και οι ακτίνες του υπάρχουν στην ετικέτα της από τα πρώτα κιόλας χρόνια ύπαρξης της μάρκας και αποτελούν σήμα κατατεθέν της SOL μέχρι και σήμερα. Η SΟL σήμερα θεωρείται μια από τις πι o δημοφιλείς μπίρες στο Μεξικό ενώ εξάγεται σε περισσότερες από 50 χώρες του κόσμο.
Paulaner Hefe Weisse
Η Weissbier της Paulaner είναι η πιο φημισμένη σταρένια μπύρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως στην κατηγορία της. Παρασκευάζεται με ειδικά επιλεγμένες αφροζύμες που προσδίδουν την ξεχωριστή της γεύση. Έχει ήπιο αφρισμό, φρουτώδη και μπαχαρένιο χαρακτήρα καθώς και λεπτές νότες ζύμης. Στη όψη είναι ομοιόμορφα θολή και το χρώμα της αγγίζει το πορτοκαλί. Δεν φιλτράρεται κατά την εμφιάλωση κάτι που της δίνει φυσική αυθεντικότητα και πλήθος βιταμινών και ορυκτών στοιχείων.
Stella Artois
Ένα γνωστό όνομα με συστατικά το αρωματικό σύμπλεγμα κίτρου, λευκών σταφυλιών, ροδάκινου, δημητριακών και λουλουδιών. Έχει ασύγκριτη γεύση, τραγανή, φρέσκια με ελαφριά πικράδα, εξαιρετικό σερβίρισμα που μας θυμίζει το ανεπανάληπτο Στέλλα κρατάω μαχαίρι και χρυσόξανθη παρουσία. Παρασκευάζεται με φυσικά συστατικά. H διαδικασία παρασκευής της αλλά και η συνταγή της δεν έχει αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων.
Erdinger Weiss Beer
Μπίρα από την καρδιά της Βαυαρίας. Παράγεται με τον αυστηρό γερμανικό τρόπο περί αγνότητας των υλικών του 1516 και αποτελεί σήμερα συνώνυμο της Weiss μπίρας. Δεν παστεριώνεται, ενώ η επαναζύμωση στη φιάλη την κάνει ιδιαίτερα αναζωογονητική. Έχει φρουτώδη, ξηρή, καθαρή γεύση, πικάντικη επίγευση και άρωμα φρούτων και μαγιάς.
Bud Beer
“The King of Beers” H Bud παράγεται από το 1876 με συνταγή του Adolphus Busch. Μέχρι σήμερα χρησιμοποιείται η ίδια συνταγή, τα ίδια φυσικά συστατικά και διεξάγονται περίπου 240 έλεγχοι ποιότητας. Η διαδικασία παραγωγής διαρκεί 30 ημέρες και η ημερομηνία γέννησης της αναγράφεται στην ετικέτα. Εκτός από την μοναδική πρωτοβουλία ένδειξης της ημερομηνίας η Βud είναι μοναδική για ένα ακόμα λόγο. Είναι η δεύτερη μπύρα σε πωλήσεις στο κόσμο (η Νο 1 είναι η Bud Light).
Chimay Red
Αυθεντική μοναστηριακή μπίρα από το Βέλγιο. Παράγεται σύμφωνα με τη μέθοδο της Καμπανίας και η μαγιά της έχει απομονωθεί από το 1949. Δεν παστεριώνεται, ενώ το νερό που χρησιμοποιείται είναι από την πηγή του μοναστηριού «Scour Mont», χωρίς καμιά χημική επέμβαση. Στο μπουκάλι της γίνεται επαναζύμωση. Έχει σκούρο, βαθυκόκκινο χρώμα και το άρωμα της, που προκύπτει από την αναζύμωση στη φιάλη θυμίζει βερίκοκο. Περιέχει 7% αλκοόλ. Η γεύση της είναι βελούδινη κι η επίγευση ελαφρώς πικρή, ωστόσο οι νότες φρούτων είναι αισθητές.
Corona Extra Beer
Η Corona είναι η αυθεντική, για κάθε στιγμή, μπύρα που εμπλουτίζει τη ζωή μας με έντονη διάθεση και μετατρέπει τις στιγμές μας σε εμπειρίες που θέλουμε να ζήσουμε και να θυμόμαστε! Ξεκίνησε να παράγεται το 1925 στο Μεξικό και έχει φτάσει σήμερα να απολαμβάνεται σε περισσότερες από 150 χώρες στον κόσμο. Σήμα κατατεθέν της είναι η premium, διάφανη φιάλη της με το μοναδικό, διαυγές της χρώμα που επιβεβαιώνει την αίσθηση χαλάρωσης και ανεμελιάς που νιώθουμε όταν την πίνουμε. Η Corona Extra πίνεται πάντα παγωμένη, κατευθείαν από το μπουκάλι και συνοδεύεται από μία φέτα lime που αποτελεί μέρος της απολαυστικής της εμπειρίας!
Pilsner Urquell
Είναι η πρώτη ξανθιά μπύρα παγκοσμίως, η οποία παράγεται στην πόλη Pilsen της σημερινής Τσεχίας. Η πόλη και η μπύρα έχουν δώσει το όνομα στην σχετική κατηγορία μπύρας, την περίφημη Pilsner. Πριν το 1842 όλες οι μπύρες ήταν σκουρόχρωμες και θολές, μέχρι που ο οραματιστής της ζυθοποιίας του Pils, Josef Groll δημιούργησε την Pilsner Urquell. Η έμφαση στην ποιότητα και την παράδοση διαφαίνεται και στο όνομα της μπύρας, αφού η "Pilsner Urquell" μεταφράζεται ως "pilsner από την αρχική πηγή". Είναι χαρακτηριστικό ότι η γεύση της παραμένει ίδια με αυτήν της αρχικής της παρασκευής.
McFarland Beer
Κόκκινη μπύρα από την Ιρλανδία που ανήκει στην κατηγορία Red Ale. Μπύρα με έντονο αρωματικό χαρακτήρα, η Mc Farland μας συστήνει την τέχνη της απόλαυσης. Έχει πλούσιο άρωμα φρούτων, πυκνό αφρό και γλυκόπικρη επίγευση.
Fischer Beer
Η μπίρα Fischer είναι ο κυριότερος «πρεσβευτής» της αλσατικής ζυθοποιίας. Η εξαιρετική γεύση της μπίρας Fischer είναι αποτέλεσμα συνδυασμού των παραδοσιακών αξεπέραστων Γερμανικών τεχνικών ζυθοποίησης και της εκλεπτυσμένης Γαλλικής κουλτούρας, με τη σφραγίδα των Αλσατών, που δεν αφήνουν ποτέ τίποτα στην τύχη. Η Fischer παράγεται από τα καλύτερα φυσικά συστατικά της Αλσατίας, νερό από υπόγειες πηγές, βύνη και κριθάρι από τις εύφορες πεδιάδες της υπαίθρου. Από το 1821 έως σήμερα, παραμένει πιστή και συνεπής στην ποιότητα την οποία «έχτισαν» και διατήρησαν γενιές ζυθοποιών, με τις ίδιες τεχνικές και μεθόδους που δίδαξε ο Jean Fischer.
Chimay Blue
Αυθεντική μοναστηριακή μπίρα από το Βέλγιο. Παράγεται σύμφωνα με τη μέθοδο της Καμπανίας και η μαγιά της έχει απομονωθεί από το 1949. Δεν παστεριώνεται, ενώ το νερό που χρησιμοποιείται είναι από την πηγή του μοναστηριού «Scour Mont», χωρίς καμιά χημική επέμβαση. Στο μπουκάλι της γίνεται επαναζύμωση.Σκουρόχρωμη με έντονο αφρό και περιεκτικότητα σε αλκοόλ 9%. Το έντονο άρωμα μαγιάς με κάποιες νότες λουλουδιών την κάνει ευχάριστη. Η γεύση της επιτείνει την απόλαυση, αφήνοντας μια ελαφριά, αλλά ικανοποιητική επίγευση καβουρδισμένης βύνης.
Kozel Dark
Η Kozel αποτελεί μια από τις καλύτερες σκουρόχρωμες μπύρες διεθνώς και βραβεύεται συνεχόμενα ως η αγαπημένη μπύρα στην κατηγορία αυτή εδώ και 7 χρόνια στην Τσεχία. Παράγεται από τις ποιοτικότερες σκουρόχρωμες βύνες και αυτό που τη διακρίνει από τις υπόλοιπες μπύρες της κατηγορίας της, είναι ο επίσης σκουρόχρωμος αφρός της, που προκύπτει από τη χρήση αποκλειστικά φυσικών συστατικών, χωρίς καμία προσθήκη συντηρητικών. Έχει μια υπέροχη, ελαφριά γεύση καραμέλας και λυκίσκου και βαθύ, σκούρο χρώμα. Είναι ελαφρώς γλυκιά, με χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και ένα ελαφρύ άρωμα καπνιστού.
Miller Genuine Draft
Το 1855 στο Milwaukee των Η.Π.Α ξεκίνησε η παραγωγή της Miller από τον Γερμανό Frederick Miller. Σκοπός του ήταν να δημιουργήσει μια μπύρα σε μπουκάλι που να έχει τη γεύση της μπύρας σε ποτήρι (Draft). Έτσι γεννήθηκε η Miller Genuine Draft. Για να παραχθεί η Miller Genuine Draft απαιτείται ωρίμανση στους -1°C και παγωμένο φιλτράρισμα, ώστε να κρυσταλoποιηθούν και να αφαιρεθούν τα συστατικά της πικράδας. Το αποτέλεσμα είναι καινοτόμο, πρωτοποριακό, ζωντανό και μας δίνει την ευκαιρία να έχουμε στο ψυγείο μας μια φρέσκια draft μπύρα και να την απολαμβάνουμε οποιαδήποτε στιγμή.
Amstel Bock
Η Amstel Bock είναι μια μπίρα τύπου lager με 6% αλκοόλ. Παράγεται με βαθύχρωμη βύνη και φίνο αρωματικό λυκίσκο που της προσδίδουν το βαθυκόκκινο χρώμα της και τη μοναδικά γεμάτη και πλούσια γεύση της, ενώ εξακολουθεί να παραμένει ευκολόπιοτη. Απολαμβάνεται σε θερμοκρασία μεταξύ 8-10 C και προσφέρει μια ξεχωριστή εμπειρία στους καταναλωτές τις κρύες νύχτες του χειμώνα.
Carib Premium Lager
Η Carib κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 16 Μαΐου το 1950 από το ζυθοποιείο της Trinidad και αποτελεί αναμφισβήτητα τη σημαία της επιτυχίας για το ζυθοποιείο. Αποτελεί την μετουσίωση της ζωής της Καραϊβικής. Εκφράζει την ελευθερία, την μουσική, το χορό και τα σπορ. Σήμερα εξάγεται σε πάρα πολλές χώρες εξαπλώνοντας το μήνυμα να ζεις με τον τρόπο που σου αρέσει. Είναι η No1 Premium Lager μπύρα της Καραϊβικής. Προσφέρει μοναδική απόλαυση και πίνεται απευθείας από το μπουκάλι με λεμόνι. Έχει ανοιχτό χρώμα και εξωτικό άρωμα Καραϊβικής.
Estrella Damm Inedit
Η σημαντικότερη ζυθοποιία της Ισπανίας Estrella Damm συνεργάστηκε με τον παγκοσμίως γνωστό και διάσημο σεφ Ferran Adria για την δημιουργία μιας κατηγορίας μπύρας που δεν υπήρχε στο παρελθόν. Το χαρακτηριστικό αυτής της ξανθιάς θολής μπύρας είναι ότι είναι ιδανική να συνοδεύει το φαγητό. Η ιδιότητα της αυτή οφείλεται στον τρόπο παραγωγής της. Φτιάχνεται από ένα μείγμα βύνης, κριθαριού, σιταριού, λυκίσκου, κόλιανδρου, φλοιού πορτοκαλιού, γλυκόριζας, μαγιάς και νερού. Σε αυτή την ιδιαίτερη συνταγή κατέληξαν μετά από μελέτες η φημισμένη ομάδα του Adria από το εστιατόριο El Bulli και οι καλύτεροι brew masters της Estrella. H σπάνια μπύρα φυλάσσεται μέσα σε μια πολυτελή, κομψή φιάλη, που θυμίζει σαμπάνια και της ταιριάζει απόλυτα. Για τη μέγιστη απόλαυσή της θα χρειαστείτε κατά το σερβίρισμα σαμπανιέρα, ποτήρια τουλίπας και γέμισμά τους μέχρι το μισό.