Ο διαδικτυακός τόπος είναι διαθέσιμος στις παρακάτω γλώσσες
English
A-
A+




Τίτλος άρθρου: Μπύρα



Κυρίως κείμενο άρθρου: 

Μπύρα

Η μπύρα στην ελληνική ζύθος, αποτελεί ένα πολύ κοινό οινοπνευματώδες ποτό. Κύρια συστατικά της είναι το νερό, η βύνη (συνήθως από κριθάρι) και ο λυκίσκος, ενώ παράγεται μέσα από την διαδικασία της ζύμωσης. Η μπύρα συναντάται σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές και είδη. Αναφορές για την παρασκευή μπύρας ξεκινούν από την αρχαία Αίγυπτο και την Μεσοποταμία, περίπου το 4000 π.Χ. Η βιομηχανία παραγωγής μπύρας είναι σήμερα πολύ ανεπτυγμένη περιλαμβάνοντας αρκετές και οικονομικά ισχυρές πολυεθνικές εταιρείες. Παρά το γεγονός πως η παραγωγή της μπίρας μπορεί να εμφανίζει διάφορες παραλλαγές στην τεχνική, η σύγχρονη ζυθοποιία περιλαμβάνει τέσσερα βασικά και απαραίτητα στάδια. Την βυνοποίηση, τον βρασμό, την ζύμωση και την μεταζύμωση. Τα 2 κυρια είδη μπύρα είναι η Lager και η Ale.

Υποσελίδα: Ελληνικές Μπύρες
Ελληνικές Μπύρες
Σύντομη περιγραφή: 
Υποσελίδα: Εισαγωγής Μπύρες
Εισαγωγής Μπύρες
Σύντομη περιγραφή: